Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Schab z pieczarkami i serem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • pół kg schabu bez kości,
  • 8  pieczarek,
  • 1 cebula,
  • plastry ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól czosnkowa,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • wegeta,
  • tarta bułka,
  • 2 jajka,
  • mąka,
  • oliwa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół kg schabu bez kości,
  • 8  pieczarek,
  • 1 cebula,
  • plastry ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól czosnkowa,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • wegeta,
  • tarta bułka,
  • 2 jajka,
  • mąka,
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Schab po umyciu podzielić na 4 kotlety i rozbić ale nie za cienko. Każdy posypać solą czosnkową i doprawić pieprzem. Rozbełtać jajko w miseczce i maczać kotlety posypane mąką. Na koniec obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć z obu stron na oliwie aż będą złociste. Na drugiej patelni podsmażyć na oliwie drobno posiekane pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka. Pod koniec posypać wegetą. Teraz na kotlety jeszcze smażone ułożyć farsz pieczarkowo – cebulowy i każdy przykryć plastrem sera. Przykryć pokrywką i zmniejszywszy ogień smażyć aż ser się roztopi.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: