Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Schab z pieczarkami

Dodany , autor jusia81

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Mięso oczyść, opłucz, osusz. Natrzyj tymiankiem, pieprzem i czosnkiem rozstartym z solą, ew. skrop odrobiną oleju. Odłóż do lodówki na co najmniej godzinę (pamiętajmy, że mięso będzie tym lepsze, im bardziej przejdzie smakiem przypraw, dlatego możemy odłożyć je do lodówki nawet na całą noc). Schab rozetnij na duży prostokątny płat, lekko rozbij tłuczkiem.

Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj wraz z grzybami podsmaż na rozgrzanym maśle. Zdejmij z ognia, przestudź, dodaj bułkę, ser i natkę. Masę obficie dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotowy farsz rozsmaruj na mięsie. Uformuj roladę, zepnij wykałaczkami lub obwiąż sznurkiem, obłóż plasterkami boczku. Przełóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia kilkakrotnie podlewaj mięso tworzącym się sosem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: