Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 puszka konserwowej fasoli jaś,
  • 1 puszka białej drobnej fasoli,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 6 łyżek oliwy,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 20 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 1 mała czerwona cebula,
  • 2 łyżki siekanej natki,
  • zielona pietruszka do przybrania.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 puszka konserwowej fasoli jaś,
  • 1 puszka białej drobnej fasoli,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 6 łyżek oliwy,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 20 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 1 mała czerwona cebula,
  • 2 łyżki siekanej natki,
  • zielona pietruszka do przybrania.

Sposób przygotowania:

Fasole wylać z puszek do durszlaka, odsączyć jak najdokładniej. Przygotować sos mieszając oliwę z octem lub sokiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Posiekać czerwoną cebulę. Połączyć wszystkie fasole, cebulę, siekaną natkę, dodać sos, wymieszać. Przybrać listkami pietruszki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: