Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 żółte i 2 czerwone papryki
  • opakowanie fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • 6 filecików sardeli (anchois)
  • 3 łyżki zielonych oliwek bez pestek
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 3 gałązki tymianku
  • łyżka octu balsamicznego
  • oliwa extra vergine
  • 3 ząbki czosnku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 żółte i 2 czerwone papryki
  • opakowanie fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • 6 filecików sardeli (anchois)
  • 3 łyżki zielonych oliwek bez pestek
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 3 gałązki tymianku
  • łyżka octu balsamicznego
  • oliwa extra vergine
  • 3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

1.Paprykę umyć i osączyć. Opiekać 20 minut w temperaturze 200 st. C w piekarniku. Wyjąć, ostudzić w szczelnie zamkniętym foliowym woreczku.
2.Fetę pokroić w drobną kostkę.
3.Opłukać natkę  oraz tymianek i posiekać. Wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać do sera i wymieszać ostrożnie, by nie rozgnieść kostek fety.
4.Paprykę obrać ze skórki i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić na paski. Ułożyć na półmisku, posypać fetą i oliwkami. Z wierzchu przystroić filecikami sardeli zwiniętymi w ruloniki. Skropić obficie oliwą i oszczędnie octem balsamicznym . Wstawić do lodówki na godzinę.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze