Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 30 dag zielonej salaty,
  • 15 dag roszponki,
  • 2 pory,
  • 6 pomidorów,
  • 4 kromki białego pieczywa,
  • 2 dag masła,
  • 10 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 10 dag migdałów,
  • 15 dag majonezu,
  • 15 dag jogurtu,
  • sól i bialy pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag zielonej salaty,
  • 15 dag roszponki,
  • 2 pory,
  • 6 pomidorów,
  • 4 kromki białego pieczywa,
  • 2 dag masła,
  • 10 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 10 dag migdałów,
  • 15 dag majonezu,
  • 15 dag jogurtu,
  • sól i bialy pieprz

Sposób przygotowania:

Oba rodzaje sałat umyć i osuszyć. Pory i pomidory pokroić w plasterki. Kromki pieczywa pokroić w kostkę. Masło rozgrzać, zrumienić na nim grzanki i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Migdały grubo posiekać. Przygotować sos: majonez wymieszać na gladko z jogurtem oraz 2/3 migdałów. Przyprawić do smaku. Składniki sałatki przełożyć do miski, dodać sos majonezowy i ostrożnie wymieszać. Wstawić na 20 minut do lodówki. Następnie przełożyć do 4 miseczek i posypać pozostalymi migdałami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: