Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1 słoik (35 dag) buraczków marynowanych
  • 30 dag białej fasoli
  • 25 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • sałata
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • świeża mięta

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 słoik (35 dag) buraczków marynowanych
  • 30 dag białej fasoli
  • 25 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • sałata
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • świeża mięta

Sposób przygotowania:

1.Ugotować i po odcedzeniu ostudzić białą fasolę.
2.Buraczki opłukać w zimnej wodzie i pokroić na ćwiartki.
3.Czosnek drobno posiekać a twarożek (roladkę) pokroić w plasterki.
4.Sałatę podzielić na liście – opłukać i osączyć z wody.
5.Na półmisku rozłożyć liście sałaty, na nich (mieszając ze sobą) fasolkę, buraczki i ser. 
6.Zmieszać  ocet i oliwę. Tym sosem polać sałatkę. Z wierzchu udekorować listkami mięty. Schłodzić i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: