Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • paczka mieszanki sałat
  • niewielka sałata lodowa
  • 2 szklanki truskawek bez szypułek
  • szklanka  jak najdrobniejszych pomidorków koktajlowych
  • po pół szklanki czarnych i zielonych oliwek bez pestek
  • szklanka oberwanych z kiści ciemnych winogron rodzynkowych
  • opakowanie sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • łyżka oliwy
  • przyprawa grillowa do kurczaka

Na sos:
  • 10 łyżek oleju z pestek winogron
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • łyżeczka miodu
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • szczypta ziół prowansalskich

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • paczka mieszanki sałat
  • niewielka sałata lodowa
  • 2 szklanki truskawek bez szypułek
  • szklanka  jak najdrobniejszych pomidorków koktajlowych
  • po pół szklanki czarnych i zielonych oliwek bez pestek
  • szklanka oberwanych z kiści ciemnych winogron rodzynkowych
  • opakowanie sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • łyżka oliwy
  • przyprawa grillowa do kurczaka

Na sos:
  • 10 łyżek oleju z pestek winogron
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • łyżeczka miodu
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • szczypta ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

1.Pierś z kurczaka  pokroić w paski, posypać przyprawą grillową  i ewentualnie solą i pieprzem, obsmażyć  na złocisto na rozgrzanej łyżce oliwy.
2.Umyć  i osuszyć  sałaty, przełożyć do miski, dodać  oliwki, poprzekrawane na połówki pomidorki i winogrona, pokrojoną  w kostkę fetę.
3.Wymieszać  w zakręcanym słoiku składniki sosu.
4.Dodać sos do sałaty, lekko wymieszać, po czym na wierzchu ułożyć truskawki i paski mięsa. Wymieszać dopiero na stole.

Najnowsze komentarze