Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN



Na sos:

  • 2 łyżki octu winnego,
  • 6 łyżek oleju z pestek winogron,
  • sól, pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Na sos:

  • 2 łyżki octu winnego,
  • 6 łyżek oleju z pestek winogron,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Szpinak obrać, umyć, starannie odsączyć. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki, (cząstki podzielonych pomarańczy pokroić na połówki ), ser pokroić na nieduże płatki. Przygotować sos mieszając ocet winny z olejem, solą i pieprzem. Wymieszać szpinak i owoce z sosem, na wierzchu ułożyć ser.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Chavroux
Chavroux to francuski, biały, delikatny ser. W smaku jest kremowy. Chavroux waży 150 gram i jest produkowany w kształcie piramidy.

Najnowsze komentarze