Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Sałatka z jabłka i sera rokpol

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 3 słodkie twarde jabłka,
  • cytryna,
  • 10 dag  sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • pół szklanki posiekanych włoskich orzechów,
  • 15 śliwek węgierek,
  • sól,
  • pół łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarnkach,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron,
  • niewielka kolba cykorii,
  • 2 - 3 gałązki zielonej pietruszki do dekoracji

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 słodkie twarde jabłka,
  • cytryna,
  • 10 dag  sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • pół szklanki posiekanych włoskich orzechów,
  • 15 śliwek węgierek,
  • sól,
  • pół łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarnkach,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron,
  • niewielka kolba cykorii,
  • 2 - 3 gałązki zielonej pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jabłek nie obierać lecz przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne a  następnie pokroić na plasterki; każdy plasterek podzielić na pół. Skropić  sokiem z cytryny. Śliwki  poprzekrawać na połówki, usunąć pestki, miąższ pokroić na kawałki i również skropić sokiem cytrynowym. Ser rokpol pokruszyć widelcem. Cykorie umyć, podzielić na listki i porwać je na mniejsze kawałki. W dużej misce wymieszać jabłka, śliwki oraz cykorię, dodać orzechy i ser, polać oliwą lub olejem z pestek winogron, posypać  solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Najnowsze komentarze