Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Sałatka z grzankami

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 4 kromki pieczywa tostowego,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3 dag masła,
  • sól i pieprz,
  • 25 dag filetów z piersi kurczaka,
  • 1 główka sałaty np. rzymskiej,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 125 ml oliwy,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 5 dag tartego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 4 kromki pieczywa tostowego,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3 dag masła,
  • sól i pieprz,
  • 25 dag filetów z piersi kurczaka,
  • 1 główka sałaty np. rzymskiej,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 125 ml oliwy,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 5 dag tartego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!.

Sposób przygotowania:

Czosnek obrać, posiekać. Pieczywo tostowe pokroić w kostkę. Mocno rozgrzać 2 łyżki oleju, zrumienić na nim pieczywo. Dodać połowę czosnku i masło. Przełożyć na talerz, odstawić do wystygnięcia. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paseczki. Mocno rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju, smażyć na nim mięso 3-4 minuty na średnim ogniu, nie przerywając mieszania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Sałatę oczyścić, pokroić w paski. Jajko wymieszać z musztardą i resztą czosnku. Dodać oliwę, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przełożyć na talerze. Posypać grzankami i parmezanem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: