Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Na sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogronowych,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • pół łyżeczki suszonej bazylii.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogronowych,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • pół łyżeczki suszonej bazylii.

Sposób przygotowania:

1. Poodcinać końcówki strączków fasoli, podzielić każdy strączek na pół, zalać osolonym wrzątkiem i gotować  do momentu, kiedy fasola będzie jeszcze jędrna lecz już nie surowa. Odcedzić, przelać zimną woda, możliwie dokładnie osączyć.
2. Przygotować sos: bazylię rozkruszyć, połączyć z oliwą lub olejem oraz sokiem z cytryny i pieprzem oraz solą.
3. Pomidory wyjąć z zalewy, pokroić w cienkie paseczki.
4. Ser Rokpol pokruszyć, najlepiej przy pomocy widelca.
5. Zimną fasolę, pomidory i Rokpol wymieszać, doprawić sosem i od razu podawać.

Najnowsze komentarze