Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 0,5 kg bobu (w sezonie świeżego
  • zimą mrożonego)
  • 20 dag sera z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • 6 grzanek z chleba tostowego
  • 2 łyżki majonezu
  • do smaku sok cytrynowy
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 0,5 kg bobu (w sezonie świeżego
  • zimą mrożonego)
  • 20 dag sera z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • 6 grzanek z chleba tostowego
  • 2 łyżki majonezu
  • do smaku sok cytrynowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ugotować bób do miękkości, przepłukać  zimną wodą. Wyłuskać ze skórek.
2.Ser  rozdrobnić  widelcem, dodać do wyłuskanego bobu, wymieszać.
3.Podać na grzankach z chleba tostowego.
4.Wymieszać majonez z sokiem cytrynowym i do smaku solą i pieprzem. Podać osobno  jako dodatek do sałatki z bobu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: