Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • opakowanie szpinaku baby
  • szklanka starego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • szklanka pokrojonych w krążki kabanosów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka miodu
  • 3 łyżki octu jabłkowego lub malinowego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie szpinaku baby
  • szklanka starego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • szklanka pokrojonych w krążki kabanosów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka miodu
  • 3 łyżki octu jabłkowego lub malinowego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Szpinak umyć, osuszyć w suszarce do sałaty, ułożyć na półmisku. Na szpinaku wysypać  starty ser.
2.Pokrojony w cienkie plasterki czosnek i kabanosy podsmażyć na rozgrzanym oleju.
3.Pomidorki koktajlowe poprzekrawać  na połówki.
4.Podgrzać w garnuszku miód, dodać ocet, wymieszać.
5.Na szpinak z serem wyłożyć podsmażone kabanosy, polać miodem z octem. Podawać od razu.

Najnowsze komentarze