Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • duża bulwa selera
  • duże winne jabłko
  • ¾ szklanki włoskich orzechów
  • pół opakowania(10 dag) suszonych fig
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • łyżka majonezu
  • półtorej łyżki jogurtu greckiego
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • cukier

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • duża bulwa selera
  • duże winne jabłko
  • ¾ szklanki włoskich orzechów
  • pół opakowania(10 dag) suszonych fig
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • łyżka majonezu
  • półtorej łyżki jogurtu greckiego
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

1.Seler obrać, zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Skropić  sokiem cytrynowym.
2.Obrane  jabłko zetrzeć  także na grubej jarzynowej tarce i także skropić sokiem cytrynowym, wymieszać z selerem.
3.Figi pokroić w drobną kosteczkę, orzechy posiekać, rokpol pokroić  w nieco większą kostkę  niż figi.
4.Wymieszać seler i jabłka z figami i orzechami oraz serem.
5.Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i cukrem, dodać do sałatki wszystko, jeszcze raz wymieszać.

Najnowsze komentarze