Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 25 dag pęczaku,
  • puszka konserwowego zielonego groszku,
  • 1 czerwona cebula,
  • cała paczka selera naciowego,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki octu balsamico,
  • 1 łyżka świeżej mięty,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 szklanka pokrojonego w bardzo drobną kostkę ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych,
  • 3 średnie pomidory
  • kilka liści sałaty do przybrania.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag pęczaku,
  • puszka konserwowego zielonego groszku,
  • 1 czerwona cebula,
  • cała paczka selera naciowego,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki octu balsamico,
  • 1 łyżka świeżej mięty,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 szklanka pokrojonego w bardzo drobną kostkę ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych,
  • 3 średnie pomidory
  • kilka liści sałaty do przybrania.

Sposób przygotowania:

Pęczak ugotować w dużej ilości wrzącej wody. Powinien się gotować około 40 minut, w ostatniej chwili dodać pokrojoną w kostkę nać selerową i od razu odcedzić. Groszek odcedzony z zalewy oraz drobno posiekaną czerwoną cebulę dodać do pęczaku z selerem. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą, dodać sól i pieprz, posiekane listki mięty , wymieszać z sałatką i wszystko razem ustawić w chłodnym miejscu na pół godziny.

Orzeszki ziemne uprażyć na patelni, posiekać i wraz z serem dodać do sałatki. Na koniec poprzekrawać pomidory na połówki, wycisnąć z nich płyn z pesteczkami, pozostały zaś miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do sałatki. Ułożoną na liściach sałaty podawać jako doskonałe danie kolacyjne lub obiadową przekąskę.

Najnowsze komentarze