Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • Pół paczki makaronu (najlepsze są drobne rurki),
  • 2 paczki niskotłuszczowej fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 mały słoiczek wypestkowanych czarnych oliwek,
  • pół małego słoika marynowanej słodkiej papryki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki soku cytrynowego,
  • pół łyżeczki musztardy,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz,
  • 3 łyżki siekanej natki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Pół paczki makaronu (najlepsze są drobne rurki),
  • 2 paczki niskotłuszczowej fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 mały słoiczek wypestkowanych czarnych oliwek,
  • pół małego słoika marynowanej słodkiej papryki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki soku cytrynowego,
  • pół łyżeczki musztardy,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz,
  • 3 łyżki siekanej natki.

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron al dente, odcedzić i wystudzić.
2.Oliwki pokroić w plasterki, fetę w kostkę.
3.Oziębiony makaron wymieszać z fetą, oliwkami i przygotowanym sosem. Podawać ze świeżym razowym chlebem.

Najnowsze komentarze