Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zieloną natkę umyć, osączyć z wody i posiekać. Papryki po umyciu pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Kukurydzę osączyć z zalewy.
2.Pokroić ser kozi na cztery części i ułożyć na blasze wyłożonej  papierem do pieczenia. Polać oliwą i posypać sproszkowaną papryką oraz posiekaną natką, posypać kukurydzą i pasami papryki. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C i zapiekać ser z dodatkami ok. 10 minut.
3.Obrany czosnek rozetrzeć z solą. Wymieszać z  sokiem z połowy cytryny i dodać świeżo zmielony pieprz. Wlać 5 łyżek oliwy i ucierać aż powstanie gładka emulsja.
4.Mieszankę sałat polać sosem, wymieszać i rozłożyć na talerzach. Na wierzch położyć wyjęty z piekarnika ser z papryką i kukurydzą.

Najnowsze komentarze