Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 6 jaj
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera EdamSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • puszka tuńczyka  w sosie własnym
  • słoik konserwowego selera
  • puszka konserwowej kukurydzy
  • pół szklanki majonezu
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • ew. 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 jaj
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera EdamSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • puszka tuńczyka  w sosie własnym
  • słoik konserwowego selera
  • puszka konserwowej kukurydzy
  • pół szklanki majonezu
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • ew. 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Jaja ugotować na twardo (10 minut od zagotowania),ostudzić, zetrzeć na tarce jarzynowej osobno białka i żółtka.
2.Odsączyć  z zalewy tuńczyka, konserwowy seler.
3.Wymieszać jogurt z majonezem, dodać pieprz.
4.W szklanej salaterce układać warstwami poszczególne składniki sałatki: na dnie seler, na nim kukurydzę, rozdrobnionego tuńczyka, majonez z jogurtem, część startych  żółtek i na nich żółty ser, następnie starte białka, na nich pozostały majonez z jogurtem i wierzch posypać pozostałymi żółtkami.
Można  dodatkowo przybrać sałatkę posiekaną zieloną pietruszką.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: