Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN


Na sos:
  • 5 dag sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • łyżka octu winnego
  • sok z połowy średniej, ale soczystej pomarańczy
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 5 dag sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • łyżka octu winnego
  • sok z połowy średniej, ale soczystej pomarańczy
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Umyć i porozdzielać  sałatę na listki, niektóre porozrywać na części.
2.Koper włoski przekroić na połowy i  pokroić w cienkie plasterki.
3.Orzeszki piniowe wrzucić na suchą patelnię i chwilę prażyć na złocisto.
4.Ser pokroić w kostkę.
5.Przygotować sos: widelcem rozdrobnić  ser pleśniowy, dodać sok pomarańczowy, śmietanę i  olej oraz ocet winny. Dokładnie połączyć składniki mieszając widelcem.
6.Ułożyć w misce sałatę, koper włoski, dodać pokrojony ser , wymieszać. Polać sosem. Po wierzchu posypać orzeszkami piniowymi .

Najnowsze komentarze