Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 opakowania mieszanych sałat
  • 2 awokado
  • szklanka ciemnych winogron
  • 2 garście orzechów włoskich
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemŻyczymy smacznego!
  • 4 łyżki (łącznie)  posiekanych świeżych  ziół: bazylii, oregano, majeranku

Na sos:
  • 6 łyżek oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki octu winnego
  • cukier
  • sól, pieprz  do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 opakowania mieszanych sałat
  • 2 awokado
  • szklanka ciemnych winogron
  • 2 garście orzechów włoskich
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemŻyczymy smacznego!
  • 4 łyżki (łącznie)  posiekanych świeżych  ziół: bazylii, oregano, majeranku

Na sos:
  • 6 łyżek oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki octu winnego
  • cukier
  • sól, pieprz  do smaku

Sposób przygotowania:

1.Sałatę umieścić  w dużej misce, dodać awokado obrane ze skórki i pokrojone w plasterki.
2.Ser pokruszyć. Wrzucić do miski z sałatą.
3.Winogrona poprzekrawać na połówki. Dodać do sałaty.
4.Olej z octem i pozostałymi składnikami zagotować  w rondelku, lekko przestudzić  i polać nim sałatę, posypać  ziołami i wymieszać.

Najnowsze komentarze