Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN

  • pół kostki (12,5 dag) masła
  • 15 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego! (może być chudy)
  • 6 łyżek cukru
  • 4 łyżki mleka
  • półtorej szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
  • pół słoika gęstego dżemu np. truskawkowego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół kostki (12,5 dag) masła
  • 15 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego! (może być chudy)
  • 6 łyżek cukru
  • 4 łyżki mleka
  • półtorej szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
  • pół słoika gęstego dżemu np. truskawkowego

Sposób przygotowania:

1.Roztopić masło, dodać mleko i cukier, mąkę, proszek do pieczenia i twaróg, wymieszać  mikserem a następnie zagnieść na stolnicy gładkie ciasto.
2.Na stolnicy wałkować ciasto na grubość pół centymetra i kroić kwadraty 10 x 10 cm. Na środek nakładać po łyżeczce dżemu i sklejać  ciasto na środku, nad dżemem.
3.Ułożyć  ciastka na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, piec w nagrzanym do 180°C  piekarniku około 20 minut albo do czasu, kiedy staną się złociste.

Najnowsze komentarze