Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Sajgonki z serem, pieczarkami i cielęciną

Dodany , autor edward13

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • < 30 PLN

  • 20 szt. papieru ryżowego
  • 30 dag cielęciny,
  • 30 dag pieczarek,
  • średni seler,
  • 3 marchewka,
  • 2 cebula,
  • mała kapusta pekińska,
  • 20 dag sera,
  • sos sojowy,
  • sól, pieprz,
  • ostra papryka,
  • koperek, 
  • oliwa z oliwek,
  • olej do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 szt. papieru ryżowego
  • 30 dag cielęciny,
  • 30 dag pieczarek,
  • średni seler,
  • 3 marchewka,
  • 2 cebula,
  • mała kapusta pekińska,
  • 20 dag sera,
  • sos sojowy,
  • sól, pieprz,
  • ostra papryka,
  • koperek, 
  • oliwa z oliwek,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki gotujemy około 15 minut, wyjmujemy i kroimy w kosteczkę drobną. Cielęcinę  mielimy i lekko podsmażamy z odrobiną wegety. Cebulkę, pieczarki, podrumieniamy na złoto z odrobiną oleju. Kapustę, marchewkę , seler, kroimy w drobną kostkę, należy je delikatnie poddusić z odrobiną sosu sojowego oraz ostrą papryczką chilli (ja wybieram świeżą). Składniki farszu mieszam razem dodaję ser starty na tarce, sól, pieprz do smaku. Papier ryżowy namaczan w letniej wodzie. Nakładam farsz, zawijam i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Tak smażę około 10 minut. Po wyjęciu ozdabiam serem oraz skrapiam sosem z oliwy z oliwek z papryką, koperkiem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: