Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Do  posmarowania blaszki:
  • łyżka masła 

Do posypania blaszki:
  • łyżka tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do  posmarowania blaszki:
  • łyżka masła 

Do posypania blaszki:
  • łyżka tartej bułki

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować w dużej ilości lekko osolonej wody, odcedzić. Umyte pieczarki posiekać (pozostawić w całości jedynie kilka najmniejszych),  wszystkie podsmażyć ma maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Żółtka wymieszać w garnuszku z tartym serem, dodać ubitą z białek pianę.

Wymieszać ryż, pieczarki i jaja z serem, siekaną  zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Posmarować blaszkę  keksową masłem, wysypać tartą bułką i nałożyć  masę ryżową (pieczarki pozostawione w całości powinny znaleźć się środku „keksu”), wygładzić  łyżką wierzch. Piec  co najmniej pół godziny w temperaturze 220 st C

Najnowsze komentarze