Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ryżowo-serowe ołatki

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 2 torebki ryżu do gotowania (łącznie 25 dag),
  • szklanka startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 jaja,
  • 3 łyżki posiekanego koperku,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • pól szklanki oleju do smażenia,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 torebki ryżu do gotowania (łącznie 25 dag),
  • szklanka startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 jaja,
  • 3 łyżki posiekanego koperku,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • pól szklanki oleju do smażenia,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotować  ryż w torebkach według przepisu na opakowaniu, wysypać z  torebek  i ostudzić. Do zimnego ryżu dodać starty żółty ser, koperek, jaja, doprawić  solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę. Dłońmi zwilżonymi wodą formować niewielkie owalne, spłaszczone  kotleciki, panierować je w tartej bułce. Na  patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki z obu stron na rumiano. Podawać z pikantną  surówką  jako postne danie obiadowe.

Najnowsze komentarze