Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na sos:
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • ząbek czosnku
  • łyżka siekanego koperku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • ząbek czosnku
  • łyżka siekanego koperku

Sposób przygotowania:

1.Ryż w torebkach gotować 20 minut, odcedzić, wysypać z torebeczek i rozgarnąć widelcem. Ostudzić.
2.Zetrzeć na tarce lub  niezwykle drobno posiekać cebulę, dodać do ryżu wraz ze startym serem, jajkami, solą i pieprzem oraz tartą bułką. Dokładnie wymieszać masę.
Formować nieduże owalne kotleciki.
3.Kotleciki ryżowe smażyć na oleju, po usmażeniu odkładać na chwilę na kuchenny papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
4.Wymieszać jogurt z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz koperkiem.
Podawać  kotleciki  z sosem.

Najnowsze komentarze