Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • półtorej szklanki ryżu
  • 40 dag mielonej wieprzowiny
  • 2 puszki konserwowego groszku
  • 4 dymki
  • 3 cienkie długie marchewki
  • czerwona papryka
  • średnia cukinia
  • szklanka dość gęstego przecieru pomidorowego
  • 4 jaja
  • pół szklanki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!
  • pół szklanki smietany
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz i sproszkowana słodka papryka do smaku
  • 2 łyżki rodzynek i 10 suszonych śliwek
  • sól, pieprz

Do wysmarowania żaroodpornego naczynia:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • półtorej szklanki ryżu
  • 40 dag mielonej wieprzowiny
  • 2 puszki konserwowego groszku
  • 4 dymki
  • 3 cienkie długie marchewki
  • czerwona papryka
  • średnia cukinia
  • szklanka dość gęstego przecieru pomidorowego
  • 4 jaja
  • pół szklanki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!
  • pół szklanki smietany
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz i sproszkowana słodka papryka do smaku
  • 2 łyżki rodzynek i 10 suszonych śliwek
  • sól, pieprz

Do wysmarowania żaroodpornego naczynia:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Ugotować ryż w dużej ilości wody, odsączyć, wymieszać z masłem i sproszkowaną papryką.
2.Cebulę posiekać drobno, cukinię  i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę  pokroić w kostkę.
3.Rozgrzać  2 łyżki oliwy na patelni, zeszklić na niej cebulę, cukinię i paprykę.
4.Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać  i posiekać.
5.Marchew  obrać, pokroić w plasterki i obgotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
6.Odsączyć groszek konserwowy.
7.Na pozostałej oliwie podsmażyć mięso, doprawić solą i pieprzem.
8.Wszystkie warzywa wymieszać razem z siekanymi jajami, żółtym serem, śmietaną, rodzynkami i suszonymi śliwkami, doprawić  solą  i pieprzem
9.W wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę przygotowanego ryżu, na nim podsmażone mięso i na wierzchu warzywa.
10.Nagrzać piekarnik do 190 - 200°C i pod przykryciem zapiekać potrawę około 40 minut.

Najnowsze komentarze