Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN

  • 25 dag ryżu,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 zielona papryka,
  • 3 pomidory,
  • sproszkowane chili,
  • 10 dag sera EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cheddar w plastrachSer topiony Cheddar w plastrachSer topiony MixtettSer topiony MixtettSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • sól, świeżo zmielony pieprz,
  • puszeczka sosu pomidorowego,
  • 6 placków tortilli

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag ryżu,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 zielona papryka,
  • 3 pomidory,
  • sproszkowane chili,
  • 10 dag sera EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cheddar w plastrachSer topiony Cheddar w plastrachSer topiony MixtettSer topiony MixtettSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • sól, świeżo zmielony pieprz,
  • puszeczka sosu pomidorowego,
  • 6 placków tortilli

Sposób przygotowania:

Posiekać drobno cebulę i czosnek. Zeszklić na oliwie dodając pokrojona paprykę i pomidory pozbawione pestek. Na patelnię wsypać ryż, pół łyżeczki soli i wlać wodę niemal do wierzchu. Gotować kwadrans.

Doprawić zawartość patelni chili i pieprzem. Wymieszać ze startym ementalerem. Tym farszem nasmarować grubo placki tortilli i zrolować je. Polać sosem pomidorowym i podawać.

Najnowsze komentarze