Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Posiekać drobno cebule i czosnek. Seler i rzodkiew oczyścić i pokroić w kawałeczki. Rozgrzać oliwę w rondelku lub głębokiej patelni. Zrumienić cebule i czosnek. Ryż zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać do cebuli wraz z posiekanymi selerem i rzodkiewką. Smażyć minutę. Zalać bulionem i gotować aż ryż wchłonie cały płyn czyli ok. 20 minut. Dodać pokruszony ser i zamieszać. Doprawić solą, papryką i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać z wierzchu startym parmezanem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: