Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ryba zapiekana z pieczarkami

Dodany , autor jusia81

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Sprawioną rybę opłukać, odciąć glowę, podzielić filety, osolić, ułożyć na ogniotrwałym półmisku. Oblać tłuszczem (4 dag), wstawić na 10-15 minut do nagrzanego piekarnika, podpiec. Pieczarki oczyścić, opłukać, przyciąć trzony (ze starych dużych kapeluszy zdjąć skórkę), cienko poszatkować.

Dodać cebulę pokrojoną w krążki, tłuszcz, sól, pieprz, 1-2 łyżki wody, dusić 10 minut. Rybę wyjąć, pokryć pieczarkami, oblać lekko osoloną śmietaną, posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Gdy ser się lekko zrumieni, a ryba będzie miękka, wyjąć i odrazu podawać. W tak przyżądzony sposób ryba nadaje się jako przekąska.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze