Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ryba zapiekana pod serem

Dodany , autor jusia81

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 3 - 4 duże filety świeżej ryby (ok. 3/4 kg panga, mintaj)
  • mąka
  • 3 cebule
  • pół kg pieczarek
  • kubeczek śmietany 18%
  • 2 jajka
  • sól, pieprz,
  • vegeta, przyprawa do ryb
  • ok. 20 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • olej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 - 4 duże filety świeżej ryby (ok. 3/4 kg panga, mintaj)
  • mąka
  • 3 cebule
  • pół kg pieczarek
  • kubeczek śmietany 18%
  • 2 jajka
  • sól, pieprz,
  • vegeta, przyprawa do ryb
  • ok. 20 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • olej

Sposób przygotowania:

Filety rybne dokładnie umyj, osusz, pokrój na nieduże kawałki. Z obu stron posyp przyprawą do ryb i odrobiną vegety. Olej rozgrzej na patelni. Ryby obtocz w mące (nadmiar strzepnij), ułóż na oleju, smaż z obu stron po kilka minut. Zdejmij z patelni, osącz z tłuszczu. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule, przypraw, zdejmij.

Na patelnię włóż pieczarki, podsmaż. Pod koniec smażenia przypraw solą i pieprzem. Śmietanę roztrzep z jajkami, solą i pieprzem. W wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie układaj: ryby, cebulę i pieczarki. Polej śmietanowym sosem. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach, posyp zapiekankę. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200 stopni piekarnika piecz 20-30 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze