Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Na sos:

  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypta gałki muszkatołowej.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:

  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypta gałki muszkatołowej.

Sposób przygotowania:

Filety rozmrozić, osolić i pozostawić na 30 minut. Rozpuścić masło, włożyć filety i na niezbyt wielkim ogniu poddusić rybę 5 minut. Pory poprzekrawać na pół wzdłuż, wypłukać, obgotować w dużej ilości osolonej i osłodzonej wody, odsączyć. Na posmarowanym masłem półmisku do zapiekania ułożyć rybę i ugotowane pory. Przygotować beszamel: rozpuścić masło, dodać mąkę, kiedy się spieni dolewać, mieszając, mleko. Gotować, cały czas mieszając, aż sos lekko zgęstnieje. Zalać beszamelem rybę i pory, posypać po wierzchu startą Goudą. Zapiekać  w piekarniku  o temperaturze 180-200 st C do momentu, aż ser zacznie się rumienić.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: