Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ryba z serem na kapuście

Dodany , autor Pyza

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 4 filety z pangi albo tilapii
  • 1/4 niedużej główki kapusty
  • do smażenia: olej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 plastry seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! żołtego, użyłam ostrego Zbójnickiego
  • ok. 1/2 szkl. mąki
  • 1-2 jajka
  • 1 cebulka
  • 1 nieduża marchewka
  • do smaku: sól, pieprz mielony, lubczyk, papryka słodka i ostra mielona
  • do posypania: posiekana natka pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 filety z pangi albo tilapii
  • 1/4 niedużej główki kapusty
  • do smażenia: olej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 plastry seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! żołtego, użyłam ostrego Zbójnickiego
  • ok. 1/2 szkl. mąki
  • 1-2 jajka
  • 1 cebulka
  • 1 nieduża marchewka
  • do smaku: sól, pieprz mielony, lubczyk, papryka słodka i ostra mielona
  • do posypania: posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Warzywa oczyścić, opłukać. Kapustę posiekać, cebulę pokroić w półplasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć cebulkę aż się zeszkli, dodać marchewkę i kapustę. Dodać odrobinę cukru, soli, 1/2 łyżeczki lubczyku i podlać ok. 1/3 szkl. wody. Dusić ok. 10 min. aż warzywa zmiękną. Następnie dodać koncentrat i ew. doprawić solą i papryką. Gotować jeszcze chwilę bez przykrycia aż odparuje nadmiar płynu.

Rybę oprószyć solą i pieprzem, opanierować dwukrotnie w roztrzepanym jajku i mące wymieszanej z papryką, usmażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia na każdym kawałku ryby położyć plaster sera i oprószyć lekko papryką. Smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu pod przykryciem aż ser się rozpuści. Podawać posypane natką na duszonej kapuście, z dodatkiem ziemniaków z wody albo pieczywa.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: