Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Do panierowania:
  • 4 łyżki tartej bulki

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do panierowania:
  • 4 łyżki tartej bulki

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Ziemniaki wraz z twarogiem utłuc  tłuczkiem lub przecisnąć  przez praskę do ziemniaków. Posiekaną drobno cebulę podsmażyć na łyżeczce masła i dodać do ziemniaków. Do masy dodać jajko oraz mąkę i wyrobić gęste ciasto, doprawić solą  i pieprzem. Kiełbasę podzielić na równe, kilkucentymetrowe kawałki. Podzielić ciasto ziemniaczane na tyle części, ile mamy kawałków kiełbasy. Formować  z masy równe, niezbyt cienkie placuszki, zawijać w nie kawałki kiełbasy. Uformowane krokiety obtaczać w tartej bułce. Smażyć w oleju ze wszystkich stron na rumiano.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: