Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:


1. Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę, ostudzić.
2. Twaróg pokruszyć i wymieszać z ziemniakami, dodać pokrojoną wędlinę, jaja, połowę tartej  bułki i przyprawy. Wymieszać raz jeszcze.
3. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wysypać pozostałą tartą bułką i nałożyć masę ziemniaczano-serową. Wygładzić wierzch.
4. W piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st C zapiekać potrawę około 40 - 45 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: