Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • opakowanie makaronu rurki
  • kalafior
  • szklanka startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • podwójna pierś z kurczaka
  • szklanka śmietanki 30-proc.
  • 2 kostki przyprawy do kurczaka lub jakakolwiek inna ulubiona
  • łyżka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie makaronu rurki
  • kalafior
  • szklanka startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • podwójna pierś z kurczaka
  • szklanka śmietanki 30-proc.
  • 2 kostki przyprawy do kurczaka lub jakakolwiek inna ulubiona
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować, odcedzić, przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2.Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą, usmażyć  na łyżce oleju.
3.Kalafior podzielić na różyczki, obgotować 10 minut w wodzie.
4.Na makaronie ułożyć  usmażone kostki mięsa, na nim ugotowane cząstki kalafiora.
5.Rozpuścić   kostki rosołowe w ¾ szklanki wrzącej wody. Wlać do zapiekanki.
6.Zapiekankę posypać  startym serem, polać   śmietanką.
7.W  nagrzanym do 180°C piekarniku zapiekać potrawę godzinę.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: