Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
  • 30dag startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 4 żółtka,
  • 4 dag mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 10 dag margaryny do pieczenia,
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
  • 30dag startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 4 żółtka,
  • 4 dag mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 10 dag margaryny do pieczenia,
  • sól

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować całym jajkiem, pociąć w paski o szerokości 1 cm.
Paseczki ciasta nawinąć nieposmarowaną stroną na rączkę drewnianej łyżki (można użyć specjalnych rurek do wypieków) tak aby brzegi nachodziły na siebie. Odstawić na 20 minut a następnie piec w piekarniku przez 10-15 minut w temp. 200*C.
Aby przygotować farsz należy wymieszać starty ser, żółtka, mąkę i mleko. Gotować do uzyskania gęstej konsystencji. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać margarynę i ubijać do uzyskania spienionej konsystencji. Doprawić solą.
Upieczone rurki ściągnąć z formy póki są gorące. Pokroić na równe części i za pomocą dekoratora do tortów napełnić rulony farszem, tak aby wystawał na obu końcach. Końcówki pokryć startym serem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: