Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • ok.3/4 opakowania makaronu rurki
  • 2 średnie cukinie
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • dymka
  • łyżka masła
  • 2 jajka
  • 4 łyżki serka MascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • łyżeczka listków kolendry
  • biały pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ok.3/4 opakowania makaronu rurki
  • 2 średnie cukinie
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • dymka
  • łyżka masła
  • 2 jajka
  • 4 łyżki serka MascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • łyżeczka listków kolendry
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron, odcedzić.
2.Zetrzeć cukinie(bez obierania ze skórki) na tarce o grubych oczkach, dymkę drobno posiekać ,szpinak umyć i osączyć.
3.Rozpuścić masło na patelni z grubym dnem, dodać szpinak i smażyć 3 minuty, następnie wrzucić pokrojoną  dymkę i startą cukinię, smażyć 2 minuty.
4.Wymieszać jajka z serkiem mascarpone.
5.Po odstawieniu patelni z warzywami z ognia dodać jajka z mascarpone. Mieszać, aby sos pokrył warzywa.
6.Do sosu z warzywami dodać makaron, wymieszać.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mascarpone

Najnowsze komentarze