Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie świeżego ciasta francuskiego

Na farsz:  

Do posmarowania wierzchu ciasta:
  • łyżka stopionego masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie świeżego ciasta francuskiego

Na farsz:  

Do posmarowania wierzchu ciasta:
  • łyżka stopionego masła

Sposób przygotowania:

1.Sery silnie ochłodzić. Pokroić  ostrym nożem  w niedużą kostkę.
2.Wymieszać pokrojone sery z siekanymi orzechami, zieloną pietruszką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
3.Podzielić  płat ciasta francuskiego na dwie części, na każdej ułożyć z jednego brzegu połowę farszu serowego uformowanego w wałek, zawinąć ciasto w rulony, włożyć, spojeniem ciasta  do dołu, do wąskich foremek  do ciasta wyłożonych  papierem do wypieków. Wierzch posmarować  stopionym masłem.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury 200 st. C i piec około 25 minut.Podawać z  sosem pomidorowym lub pomidorami gotowanymi z miodem, solą i pieprzem do momentu, kiedy  zupełnie wygotuje się sok.

Poznaj ser użyty w przepisie:

RokpolBrie

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: