Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • Opakowanie rukoli,
  • 25 dag pieczarek,
  • łyżka masła,
  • 2 dymki lub średnia cebula,
  • 2 kopiaste łyżki parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego! w płatkach,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Opakowanie rukoli,
  • 25 dag pieczarek,
  • łyżka masła,
  • 2 dymki lub średnia cebula,
  • 2 kopiaste łyżki parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego! w płatkach,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

1.Rukolę umyć i osuszyć (najlepiej w suszarce do sałaty). Ułożyć na półmisku niezbyt grubą warstwą.
2.Dymki lub cebulę drobno pokroić, wrzucić na rozgrzane masło, chwilę smażyć, dodać umyte, osuszone i pokrojone w plasterki pieczarki, usmażyć doprawiając solą i pieprzem. Ostudzić.
3.Usmażone pieczarki rozłożyć na rukoli, posypać płatkami parmezanu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: