Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Nagrzać piekarnik do ok. 190 stopni. Ciasto francuskie rozmrozić i jeszcze w rulonie pokroić na kawałki szerokości ok 5cm. Parówki odwinąć z folii i pokroić na kawałki adekwatne do szerokości ciasta (ok.5cm). Plasterki sera pokroić na kawałki mniej więcej 5 x 10cm. Zawijamy kawałki parówki w ser, a następnie w ciasto, tak by powstały nam takie maleńkie roladki. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym jajkiem a następnie posypujemy oregano lub przyprawą do pizzy. Całość pieczemy do zrumienienia. Można podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: