Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 2 czerstwe bułki
  • 3 dymki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • 2 jaja
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 8 małych plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 4 plasterki konserwowej szynki
  • 6 łyżek tartej bułki
  • 6 łyżek oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 2 czerstwe bułki
  • 3 dymki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
  • 2 jaja
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 8 małych plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 4 plasterki konserwowej szynki
  • 6 łyżek tartej bułki
  • 6 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

1.Bułki pokruszyć, zalać szklanką wody, odstawić na chwilę ,odcisnąć  , rozetrzeć widelcem .
2.Cebulę posiekać jak najdrobniej i zeszklić na maśle.
3.Do mięsa dodać roztartą bulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka i zeszkloną cebulę, sól, pieprz, siekaną zieloną pietruszkę, dokładnie wyrobić masę.
4.Podzielić masę na  8 części, formować z każdej okrągły, cienki placuszek, ułożyć na każdym pół plasterka szynki i plasterek sera, zwinąć w rolkę, zlepić dokładnie miejsce spojenia.
5.Obtaczać rolki dokładnie w tartej bułce.
6.Na rozgrzanym oleju smażyć  rolki ze wszystkich stron na rumiano.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: