Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 8 plastrów mięsa z wieprzowej szynki
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 grubsze marchwie
  • strąk czerwonej papryki
  • 8 plasterków miękkiego, dobrze topiącego się sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki keczupu
  • szklanka bulionu wołowego z  kostki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 plastrów mięsa z wieprzowej szynki
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 grubsze marchwie
  • strąk czerwonej papryki
  • 8 plasterków miękkiego, dobrze topiącego się sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki keczupu
  • szklanka bulionu wołowego z  kostki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1.Mięso dobrze rozbić tłuczkiem, posypać lekko solą i pieprzem.
2.Fasolkę obrać ,obgotować 5 minut we wrzącej wodzie, odcedzić.
3.Marchew obrać, poprzekrawać każdą na 4 paski, obgotować na wpół miękko, odsączyć.
4.Paprykę pokroić na 8 pasków.
5.Każdy plasterek mięsa posmarować keczupem,  ułożyć na nim ser oraz po kilka strąków fasoli, po pasku marchwi i papryki, zwinąć bardzo ścisło w rolady.
6.Rolady obtoczyć w mące, obsmażyć na rozgrzanym oleju, zalać szklanką bulionu i dusić, aż mięso stanie się miękkie. Podawać z kaszą lub ryżem.

Najnowsze komentarze