Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Filety rozbić  na płaty jednej grubości, posypać solą, pieprzem, papryką  ostrą i słodką.
2.Pokroić  pieczarki w plasterki, por w makaronik, paprykę  w wąskie paseczki.
3.Na każdym płacie mięsa ułożyć plaster sera, na nim po porcji pieczarek, papryki i pora oraz połówkę ząbka  czosnku. Zwinąć mięso w roladę, owiązać białą bawełnianą nicią.
4.Na oleju lub oleju z masłem obsmażyć w głębokiej patelni roladki, zalać wodą, dodać ziarna pieprzu i kostkę  rosołową oraz liść laurowy. Dusić, podlewając w razie potrzeby wodą, do zupełnej miękkości. Podawać z dodatkiem podsmażonych ziemniaków lub ryżu wymieszanego z groszkiem z puszki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: