Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Z udek usunąć kości. Mięso rozciąć, tak aby powstały plastry. Umyć, osuszyć i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.
2.Dymkę i kapustę umyć i osączyć. Paprykę umyć i przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne.
3.Warzywa, boczek i ser pleśniowy pokroić w paski. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, dodać rozpuszczone masło i mieszać, aż zgęstnieje.
4.Na każdym plastrze mięsa układać trochę cebuli, kapusty, boczku i sera pleśniowego. Polewać masą jajeczną. Ciasno zwijać roladki i spinać wykałaczkami. Przesmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
5.Przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć folią i piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do tempera¬tury 200°C. W trakcie pieczenia podlewać piwem.
6.Wyjąć roladki i trzymać w cieple. Sos zagęścić mąką i zagotować, przyprawić oregano, wymieszać. Ponownie ułożyć roladki w naczyniu  i podgrzać.

Najnowsze komentarze