Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Mięso rozbić na cienkie płaty, lekko posolić i posypać pieprzem. Posmarować  po trochu serkiem  ziołowym. Poukładać plasterki sera żółtego.
2.Kapustę pekińska podzielić na listki, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę pokroić w cienkie paski.
3.Na płatach mięsa układać listki kapusty pekińskiej, plasterki salami, posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz  pokrojoną paprykę.
4.Zwinąć rolady, pospinać mięso wykałaczkami.
5.Na oleju obsmażyć rolady, dodać pozostałe warzywa, które nie zmieściły się jako farsz rolad i po podlaniu kilkoma łyżkami wody  dusić około 30 minut. Podawać rolady podzielone na mniejsze porcje.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: