Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 10 plasterków schabu bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • 2 kawałki metki cebulowej
  • 10 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • kostka rosołu drobiowego
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 plasterków schabu bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • 2 kawałki metki cebulowej
  • 10 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • kostka rosołu drobiowego
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1.Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej, podsmażyć na łyżce oleju, doprawić solą i pieprzem. Po lekkim wystudzeniu wymieszać z wyjętą z osłonek metką.
2.Plasterki schabu rozbić cienko, posmarować farszem  pieczarkowo – metkowym , na wierzchu warstwy farszu ułożyć plasterek sera. Zwinąć mięso w rolady, posypać je lekko łyżką mąki.
3.Obsmażyć rolady na złoto na rozgrzanym pozostałym oleju.
4.Do podsmażonych roladek dodać rozkruszony rosół drobiowy, podlać  połową szklanki wody i  dusić. Kiedy mięso jest miękkie dodać śmietanę wymieszaną  z pozostałą łyżką  mąki .Zagotować.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: