Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej, podsmażyć na łyżce oleju, doprawić solą i pieprzem. Po lekkim wystudzeniu wymieszać z wyjętą z osłonek metką.
2.Plasterki schabu rozbić cienko, posmarować farszem  pieczarkowo – metkowym , na wierzchu warstwy farszu ułożyć plasterek sera. Zwinąć mięso w rolady, posypać je lekko łyżką mąki.
3.Obsmażyć rolady na złoto na rozgrzanym pozostałym oleju.
4.Do podsmażonych roladek dodać rozkruszony rosół drobiowy, podlać  połową szklanki wody i  dusić. Kiedy mięso jest miękkie dodać śmietanę wymieszaną  z pozostałą łyżką  mąki .Zagotować.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: