Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Rolady indycze z pastą a la pesto

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 8 plastrów z indyczej piersi,
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 2  łyżki  masła z łyżką oleju ,
  • pół szklanki bulionu drobiowego (może być  z kostki),
  • sok cytrynowy,
  • niepełna szklanka śmietany,
  • łyżeczka mąki

Na  pastę  a la pesto:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 plastrów z indyczej piersi,
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 2  łyżki  masła z łyżką oleju ,
  • pół szklanki bulionu drobiowego (może być  z kostki),
  • sok cytrynowy,
  • niepełna szklanka śmietany,
  • łyżeczka mąki

Na  pastę  a la pesto:

Sposób przygotowania:

Przygotować pastę: zmiksować czosnek z orzeszkami piniowymi i listkami bazylii, dodać oliwę i twarożek, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Przygotować plastry mięsa: lekko zbić  tłuczkiem, ułożyć na nich plasterki boczku, posmarować pastą pesto, zwinąć, związać białą bawełnianą nitką. Rozgrzać na patelni masło z olejem, obsmażyć roladki, dolać pół szklanki bulionu i pod przykryciem dusić 25 minut. Wymieszać śmietanę z sokiem z połowy cytryny oraz sosem spod mięsa, wlać  do garnka i zagotować. Podawać roladki polane sosem.

Najnowsze komentarze