Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • bardzo duża podwójna pierś z kurczaka
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • ok.10 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany 12-proc.
  • szklanka bulionu drobiowego z kostki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • bardzo duża podwójna pierś z kurczaka
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • ok.10 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany 12-proc.
  • szklanka bulionu drobiowego z kostki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1.Umyć  filety, osuszyć kuchennym papierowym ręcznikiem, pokroić  każdy filet ukośnie na 3 części, rozbić  tłuczkiem na płaty, które oprószyć solą   i pieprzem.
2.Ser pokroić na paski, poukładać je na mięsie, zwinąć mięso  w roladki, spiąć wykałaczkami.
3.W rondlu rozgrzać  olej, dodać śmietanę i bazylię, chwilę mieszać, włożyć do rondla roladki i dusić  40 minut dolewając od czasu do czasu bulion.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: