Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Roladki z włoskiej szynki z Fetą

Dodany , autor joanna63

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Z szynki odkroić tłuszcz, pokroić na kawałki 3-4 centymetrowe.
Fetę pokroić w słupki wysokości plasterka szynki, grubości około 0,5 cm. Na kawałkach szynki układać kawałki fety, dołożyć zioła, zawinąć ciasne roladki.

Roladki ustawiać obok siebie w miseczce z płaskim dnem. Polać całość oliwą, zafoliować, odstawić do lodówki. Na godzinę przed podaniem wyjąć roladki z lodówki.
Edytuj przepis

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta
Dobra Feta po przekrojeniu musi mieć niewielkie otworki. Ser często ma kształt bochenka. W zależności od wielkości porcji Feta pakowana jest w drewniane baryłki, metalowe pojemniki lub hermetyczne, plastikowe opakowania. Solanka, w której ser powinien pozostać aż do momentu spożycia, aby nie stracić charakterystycznej dla siebie wilgotności, chroni go przede wszystkim przed zepsuciem...

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: