Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Roladki schabowe z żółtym serem i truskawkami

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 plastry schabu
  • 8 słupków sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! około 100 g
  • 8 małych truskawek
  • sól ziołowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • świeża natka pietruszki drobno posiekana
  • olej do smażenia, około 1/4 szklanki
  • 0,5 litra wody
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki śmietany 12%

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 plastry schabu
  • 8 słupków sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! około 100 g
  • 8 małych truskawek
  • sól ziołowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • świeża natka pietruszki drobno posiekana
  • olej do smażenia, około 1/4 szklanki
  • 0,5 litra wody
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki śmietany 12%

Sposób przygotowania:

Plastry schabu lekko rozbijamy. Solimy, pieprzymy i posypujemy posiekana natką pietruszki.Układamy na każdym po jednym słupku sera, zwijamy trochę. Układamy drugi słupek sera i dwie truskawki. Zawijamy do końca i spinamy wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków. Postępujemy tak samo z 3 pozostałymi plastrami schabu. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy roladki z każdej strony. Dolewamy wodę i dusimy około 10 - 15 minut. Mąkę i śmietanę rozrabiamy w szklance wody, dolewamy do roladek. Gotujemy następne 5 minut. Dodajemy jeszcze posiekanej natki pietruszki, mieszamy i gotujemy chwilkę. Podajemy do ziemniaczków.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: